Älvgäddor och Vänerabborrar

Nu när mina axlar blivit bättre och framför allt den högra och jag kan använda min höger arm igen ordentligt så har jag tagit mig tid till att fiska igen. Merparten av satsningarna har blivit älv fiske. Ett ruskigt kul fiske, lite svårare fiske med den metoden jag fiskar i älven men ruskigt effektiv. Jag börjar med att berätta om fredags förra veckan då jag var ute med en vän och fiskade, vi hade ett och fiske med en topp på lite under metern som tog på min uppdaterade Spinky paddel i färgen albino.


Lördagen hade jag lovat att guida i älven så det blev upp tidigt så att man var på plats klockan 7:00. De vanliga ställena som brukar leverera ville inte riktigt så vi åkte upp till ett säker kort där lyckades han jag hade med att peta upp en 106cm fin älvgädda och så var racet igång.

106 cm älvgädda

Sedan körde vi en annan metod på vårat fiske som visade sig vara ruskigt effektivt då vi drog gädda efter gädda i olika storlekar tills det kom upp en på 97cm.

97cm älvgädda

Vi fortsatte att dra massor av gädda, de var som galna och huggen var helt underbara sen lyckades jag kroka en fin gädda på 107cm som högg något så fruktansvärt brutalt. Den föll för en Spinky i Skitmört.

107cm älvgädda

Dagen slutade med att vi dragit strax över 50st gäddor och var helt överlyckliga. 

Söndagen sedan blev det Vänern som fokus. Mycket humor och skratt blev det den dagen, inte så mycket gädda ca 10st, men abborrarna var på hugget och det blev ett 30tal abborrar där de flesta låg på runt 500gr och de flesta tog på GG Perch Snack.

Min största för dagen blev en 740gr abborre

Det blev även en gädda på 98cm som tog på min nya wobbler som heter Hunter.
98cm Vänergädda

Men det slutar inte här, för idag var jag ute och fiskade i älven igen och drog en 104cm stark älvgädda som föll för en GG Dragon i färgen Albino

104cm älvgäddaKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En hel massa Sej

Massor av gäddor på Spinky